top of page

Opvoed ondersteuning

Opvoed ondersteuning

Iedere ouder wil natuurlijk zijn of haar kinderen zo goed mogelijk opvoeden zonder opvoedondersteuning. Relaxt, leuke dingen doen, positief benaderen, passende grenzen stellen en niet je geduld verliezen of boos worden. Echter loopt de opvoeding niet altijd zonder slag of stoot en ideaal. Er kunnen momenten zijn waarbij u als ouders uw kind(eren) het liefst ‘achter het behang zou willen plakken’. Dat u zich radeloos voelt, gestrest of merkt dat u een kort lontje heeft. Dit kan ervoor zorgen dat u opvoeden als ingewikkeld kan ervaren en behoefte heeft aan een gesprek omtrent de opvoeding van uw kind(eren). Hier kunt u inzichten en handvatten krijgen om verandering aan te brengen in de huidige situatie.

Leerdoelen

Wanneer uw kind psychomotorische therapie krijgt bij Control Now kan het zo zijn dat u als ouders vragen heeft over de opvoeding van uw kind en daar graag een keer over wil sparren. Dit kan onder andere gaan over hoe u uw kind kunt helpen bij hetgeen wat geoefend wordt bij de PMT om het thuis te gaan integreren. Het kan bij opvoedondersteuning daarnaast gaan over vraagstukken zoals: 

  • Hoe kan ik op een passende manier omgaan met het gedrag van mijn kind(eren)?

  • Hoe kan ik als ouder omgaan met veranderingen in levensfasen van mijn kind(eren) ((beginnende) pubertijd)?

  • Hoe kan ik het contact met mijn kind(eren) versterken?

  • Etc.

Wat bij opvoedondersteuning belangrijk is, is dat u als ouder ervoor open staat om ook naar uw eigen aandeel te kijken binnen het gezin. Als u als ouder zichzelf beter leert kennen en u bewust wordt van uw eigen gedrag/handelen, dan zult u mogelijk ook het gedrag van uw kind beter leren begrijpen.  

Veranderingen kost tijd en dit geldt ook voor veranderingen aanbrengen in het gezin. Dit lukt niet in één dag en is een wisselend proces waar veel geduld en begrip voor nodig is zowel voor u als ouder en uw kind(eren). Door steeds kleine stappen te zetten in de gewenste richting, hierbij stilstaan en bewustzijn van wat goed gaat, zult u zien dat u steeds vaker dit gewenste gedrag gaat ervaren.  

 De toegepast psycholoog binnen Control Now doet de opvoedondersteuning en gaat met u in gesprek. Het aantal gesprekken is in overleg met u als ouder naar behoefte. Dit kan variëren van gesprek tot meerdere gesprekken. Deze gesprekken kunnen in overleg met de toegepast psycholoog bij u thuis plaatsvinden of bij de praktijk van Control Now. Wanneer u wilt weten of opvoedondersteuning helpend kan zijn kan er altijd een gesprek plaatsvinden waarbij u kunt afwegen of dit bij u past. 

Voor wie?

ControlNow biedt kortdurende opvoedingsondersteuning aan ouders die vraagstukken hebben betreffende de opvoeding van kind(eren). Op psychisch gebied zijn er vrijwel geen contra-indicaties (wat wel en wat niet?) voor opvoedingsondersteuning waardoor je vrijwel altijd een gesprek aan kan gaan omtrent opvoedingsondersteuning voor opgroeiende kinderen elke leeftijdscategorieën.

Ook ouders met kinderen een psychische diagnose kunnen opvoedondersteuning krijgen om te leren omgaan met wie ze zijn. Denk hierbij aan autisme, ADHD, stress stoornissen, PTSS etc.

Dossier

ControlNow werkt met een inzichtelijk cliëntendossier, dat betekend dat u te allen tijde inzage heeft in uw dossier. Zo kunt u thuis in alle rust nalezen wat we die dag besproken hebben en wat de conclusie was, plus de eventuele oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. 

 

Vergoeding

 

ControlNow heeft een contract met de volgende 12 gemeenten:

Borne, Hengelo, Enschede, Dinkelland, Oldenzaal, Haaksbergen, Hellendoorn, Losser, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. 

Mocht u in één van deze gemeenten wonen, dan kunt u wellicht de kosten vergoed krijgen. Dit kan als u al bekend bent bij een jeugdconsulent van de gemeente of via een verwijzing van de huisarts. Voor meer informatie, vraag uw therapeut. 

bottom of page