top of page

Carlijn Wissink

IMG_2634.heic

Functie:

  • Psychomotorisch therapeut

Werkdagen: Maandag, woensdag, donderdagochtend

Doelgroep: kinderen, jongvolwassenen, volwassenen, gezinnen

Telefoonnummer: 0647549635

Mailadres: carlijn@controlnow.nl

Mijn naam is Carlijn Wissink, ik ben woonachtig in Borne. 

Van jongs af aan wist ik al dat ik in de gezondheidszorg zou gaan werken. Welke functie ik binnen de zorg zou vervullen wist ik alleen nog niet. Toen ik de voor mij onbekende opleiding tot bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut bij het zoeken naar opleidingen tegen kwam, wekte dit direct mijn interesse en ben ik gestart met de opleiding. Tijdens deze opleiding ben ik er achter gekomen dat vooral de psychische kant erg mijn interesse wekt. De keuze was dan ook niet moeilijk na mijn opleiding te beginnen als psychomotorisch therapeut.

Mijn opleiding tot Bewegingsagoog en Psychomotorisch Therapeut heb ik in 2012 aan hogeschool Het Windesheim in Zwolle met succes afgerond. Binnen de opleiding heb ik verschillende extra onderdelen bijgewoond, waaronder extra leerschool over traumaverwerking en een onderdeel waardoor ik trainer weerbaarheid ben. Nadat ik mijn opleiding in 2012 had afgerond ben ik direct gestart met mijn eigen praktijk voor Psychomotorische Therapie.

Zelf werk ik doelgericht. Het meest belangrijk voor mij is dat u het eens bent met de behandeling, alles in overleg gaat en dat het doel waarvoor u in therapie komt behaald wordt. Soms heb je daarvoor hulp nodig van andere disciplines, daarom heb ik in de regio veel contacten met verschillende  therapeuten. Psychologen, psychotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, psychiaters, gezinstherapeuten, praktijkondersteunend hulpverlener bij de huisarts en een aantal huisartsen zelf. Dit maakt het dan ook makkelijker onderling te verwijzen naar elkaar en dat houdt de lijntjes kort.

In 2022 is de praktijk veranderd van een praktijk voor psychomotorische therapie naar een praktijk voor psychische zorg. Dat wil zeggen dat er meer aanbod is binnen de praktijk. Zo richt ControlNow zich nu ook op gezinnen en gespreksvormen.

bottom of page