top of page

Anne Hanselman

IMG_20221121_172409_edited.jpg

Functie:

  • Dramatherapeut

Werkdagen: donderdag

Doelgroep: kinderen, jongvolwassenen, volwassenen, gezinnen

Telefoonnummer: 0681053209

Mailadres: anne@controlnow.nl

Mijn naam is Anne Hanselman en ik ben woonachtig in Eibergen. Mijn voorliefde voor spel en theater is ontstaan tijdens mijn kinderjaren. Als kind kon ik stil, teruggetrokken en verlegen zijn, maar zodra ik in mijn fantasiewereld van spel en theater kon stappen, met de schijnwerpers op mij gericht, verdween dat als sneeuw voor de zon. Daar kon en mocht ik alles. Daar kon ik experimenteren en oefenen met gedachten, gevoelens en gedrag met als gevolg dat mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen groeiden. Sindsdien geloof ik in de kracht van spel en theater. Toen ik, na mijn slagen voor de middelbare school, een vervolgopleiding moest kiezen, was het voor niemand een verrassing dat ik koos voor een opleiding tot dramatherapeut.

 

Sinds mijn afstuderen als dramatherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ben ik werkzaam (geweest) als kindhulpverlener in verschillende opvangen voor slachtoffers van huiselijk geweld, eergerelateerd geweld, loverboyproblematiek en/of mensenhandel. Als kindhulpverlener bied ik begeleiding aan kinderen van nul tot achttien door middel van activiteiten waarbij doen en ervaren centraal staan, zoals bewegen, schilderen, tekenen en toneelspelen. De focus ligt op stabilisatie na het meemaken van traumatische gebeurtenissen, zodat kinderen zich (weer) gezond kunnen ontwikkelen. De ouders en de rest van de omgeving worden betrokken om hier een bijdrage aan te leveren door middel van opvoedondersteuning en oudergesprekken. 

 

Naast mijn werkzaamheden als kindhulpverlener werk ik als dramatherapeut bij ControlNow. Als dramatherapeut schenk ik graag échte aandacht aan de ander. Ik onderzoek vanuit nieuwsgierigheid samen met jou of jouw kind waar mogelijkheden liggen en waar jij of je kind uitgedaagd kan worden om over het randje van de comfortzone te kijken of zelfs daarbuiten te stappen. Geduld, humor, speelsheid, verbinding en vertraging zijn woorden die mijn aanpak kenmerken.   
 

Heb jij of heeft je kind nog vragen over mijn aanpak als dramatherapeut? Neem gerust eens contact met mij op. Ik kijk ernaar uit om jou of jouw kind (in spel) te ontmoeten!

bottom of page